Tuesday, June 18, 2013

VLA INTERNATIONAL - MASTER USAHAWAN BV TEKNOLOGI

Assalamualaikum, 


Pada 15 June 2013, 1tgh -6ptg, 
 Group saya, VLA International telah mengadakan Program Master Usahawan untuk memberi peluang kepada orang di luar sana mengetahui tentang bisnes kami lebih dekat. 

Dalam program kali ni, objektif utama adalah untuk menerangkan bagaimana kita boleh buat income dengan produk terbaru kami - Bio Velocity Technology. 

Seterusnya, memberikan kebaikan produk ini kepada orang lain.

Jom kita layan gambar sepanjang program tersebut. 
Barisan utama AJK program. Di depan sekali ada pengasas VLA International - CDM Roshila Saufi. 




CDM  Otai CDM Kelvin sedang memberi demo tentang kebaikan Bio Velocity Technology kepada peserta yang hadir. 



AJK sedang memegang BIO Velocity Technology. Memang boleh nampak kesannya dalam masa 10 saat sahaja. Apa kesannya ya? Jom kita layan lagi gambar di bawah. 



Nenek ni adalah salah seorang pengguna Bio Velocity Technology. Dia disahkan menghidap sakit urat saraf sehingga tidak mampu berjalan berkerusi roda. 

Alhamdulillah, kini bertambah sihat selepas menggunakan BIO Velocity Technology. Sudah boleh berjalan dan naik tangga. 



En Shukor disahkan denggi berdarah selepas demam 4 hari berturut turut tak kebah kebah. Selepas disahkan denggi berdarah oleh doktor, beliau terus menggunakan BIO Velocity Technology, dan kini, Alhamdulillah, demamnya denggi beransur pulih dan sihat seperti biasa dalam masa 2 hari saja. 


Lucky draw. 



CDM Hanim tersenyum selepas dapat hadiah Lucky draw. 



CDM Roshila dan CDM Asiah tersenyum riang.  




Taniah kepada semua yang mendapat insentif percutian ke Korea secara percuma. 



Taniah kepada semua yang hadir. 




So apa tu VLA International? Macam mana boleh mereka yang join bisnes ni boleh dapat pendapatan tanpa had? 4000? 10000? 20000? Semua boleh dapat?

Ya 

Semuanya boleh dapat. 

Macam mana? 

Call - Hadi 0199867408 

Tuesday, April 16, 2013

Mak Aine Meninggal Dunia

Assalamualaikum.

Pada 8 April 2013 jam 8:30 malam, mak mertuaku telah pergi untuk selamanya. Mak meninggalkan kami secara mengejut tanpa meninggalkan apa apa tanda sebelum  mak meninggal dunia. Sehingga saat ini, kami sekeluarga sangat terkejut dengan pemergian mak.


Kenangan bersama mak memang banyak. Kenangan semasa susah dan senang memang susah hendak dilupakan. Mak terlalu banyak memainkan peranan penting dalam keluarga kami. Dia sangat ramah orangnya dan  banyak buat kerja daripada bercakap. Tawa dan riangnya membuatkan aku rasa bertuah dapat mak seperti beliau. Mak sangat 'sporting' dengan anak anak dan tidak pernah marah dengan karenah anak. Beliau seorang yang penyabar dalam segenap aspek. Dari segi kawalan emosi dan sebagainya. Pertama kali aku berjumpa dengan mak, dia sangat pendiam orangnya. Tetapi akan menjadi ramah selepas itu. Baru aku tahu, dia merupakan orang kuat ahli politik di kawasan rumah. Ramahnya membuatkan aku rasa teruja dengan ciri ciri kepimpinan dan krealibiliti beliau. Celotehnya membuat orang tidak menyangka dia banyak bercakap juga orangnya.

Tapi selepas kematian mak membuatkan aku rasa kehilangan mak yang tersayang. Aku sangat memahami perasaan isteriku di atas kehilangan mak, memang sedih. Tapi aku banyak memberi sokongan moral supaya mendoakan mak agar rohnya dicucuri rahmat dari Allah S.W.T.

Al- Fatihah...






























Van Jenazah sampai rumah.


Pak Imam membacakan talkin. 





Kami menyiram kubur Mak. 












 Semoga roh mak dicucuri rahmat dari Allah S.W.T. 




Wednesday, March 27, 2013

BIO VELOCITY Sleep Mate Jalan Kebun Klang

Assalamualaikum, 

Terima kasih kerana singgah ke blog saya. Kepada sesiapa yang baru sampai ke blog ni, saya ucapkan Selamat Datang dan Terima Kasih.

Rasanya ramai yang dah tahu tentang  Bio Velocity Sleep Mate ni. Namun masih ada lagi yang tak tahu tentang produk Bio Velocity Sleep Mate ni. Tapi tak mengapa.......      

Semasa entry ini di tulis, Bio Velocity Sleep Mate kini sudah berada di Jalan Kebun, Klang. Sesiapa yang tinggal berdekatan di kawasan ini boleh telefon saya, kalau kalau nak tengok sendiri Bio Velocity Sleep Mate ni secara LIVE. Luangkan masa anda hanya 30minit sahaja untuk saya demokan tentang Bio Velocity Sleep Mate ni secara terperinci.  

Yang tinggal di luar Klang juga boleh menelefon saya jika ada sebarang pertanyaan. 


'BV FOR YOUR LIFE" 

HADI

-0199867408

Thursday, March 21, 2013

SPM Result keluar hari ni.

Hari ni, 21 March 2013. 
Result SPM keluar. 
Hari yang mendebarkan pelajar SPM seluruh Malaysia.
Tipu la kalau berdebor. 
Kalau tak berdebor tu bukan normal tu. 
Tu Paranormal namaya.
hehehe....

Aku yakin, ramai budak sekolah yang dah berapa bulan tak ke sekolah akan datang ke sekolah masing masing hari ni. 
Mesti seronok dapat kembali bertemu kawan kawan di sekolah. 
Waktu aku tulis post ni, 
Aku dapat rasakan seperti kembali ke 'zaman' itu.
Memang menyeronokan. 
Seperti rasa nak kembali ke zaman tu semula. 
Apa rasanya kalau dapat pakai baju sekolah lama. 
Fuhhhh...mesti gempak buat reunion. 
Hahaha...
Apa apa pun, benda dah lepas. 
Aku percaya, setiap sekolah sekarang pun dah mula nak buat Kelab Alumni di sekolah masing masing. 


Walaubagaimanapun, aku ucapkan taniah kepada adik adik kita yang akan mengambil keputusan peperiksaan SPM hari ni. 
Moga semua dapat keputusan yang membanggakan dan memuaskan nanti. 
TANIAH!



p/s : To my eldest sister, good luck on your SPM result.



Wednesday, March 20, 2013

Selamat Pulang Cikgu DAn Mentor

Assalamualaikum, 

Blog ni hidup lagi ker? Senyap jer sejak dua menjak ni? 
Helloooooo...???
Hahahahahaha....
Maaf la ye.
Aku agak sibuk dengan Bio Velocity Sleep Mate. 
Bukan disengajakan, 
Orang semakin ramai nak tahu tentang Bio Velocity Sleep Mate. 
Kita kongsi dan share, 
Kongsi dan share tu bukan sama ke? 
Hahahaha...
Well walau apa pun, aku cuba untuk update dengan blog ni dari masa ke semasa. 

Ok, kepada pembaca setia blog ni, aku ucapkan banyak banyak terima kasih kerana sudi singgah ke sini. 
Kesetiaan anda sangat aku hargai. 

Dah, cukup introduction. Kekeke...
Sekarang aku nak cerita tentang Biztalk kami di HQ Akademi Taipan Malaysia malam tadi. 
Sebelum tu aku nak mengucapkan selamat kembali dari London and Paris di atas trip percutian VVIP percuma daripada company kepada Cikgu dan Mentor dan qualifier yang dapat ke sana sepanjang minggu lepas. 
Aku pasti, mereka yang baru pulang bercuti dari London dan Paris semuanya bersemangat dan berseri sokmo. 
Yang mana hitam terus jadi putih, 
Yang putih tu, tak tau la nak cakap macam mana. Hahahaha....
Sebab di sana sedang musim sejuk.
Dengar cerita sampai -16 Deg C. 
Bawah tahap beku tu....Fuuhhhhhhh....
Cerita pasal Kelas Biztalk malam tadi, 
Memang sangat meriah dan hura hara di buatnya. 
Manakan tidaknya, semua orang dapat cenderahati dan hadiah dari leader masing yang bawa khas dari London. 
Memang best la.
Terima kasih kepada CDM Kartini Mat Yaakob, 
CDM Kamaruddin, 
CDM Roshila, 
CDM Kapten Jai, 
CDM Haryati,
Yang beri cenderahati dari London and Paris kepada kami semalam. 
Memang best!




Aine bersama my new great leader, Akak Nur Azian. Taniah kerana hadir. Akak memang insan hebat.


Pengetua kami yang kami sayangi, CDM Kartini Mat Yaakob baru pulang dari London and Paris. Berseri saja muka dia.



Yeahhh....dapat sourvenier dari Cikgu dan mentor. 


Terima kasih CDM Roshila di atas cenderahati dari london n paris.


CDM Kapten Jai dan CDM Dzulfauzilah. Sama sama berganding bahu di dalam Akademi Taipan Malaysia. 


Apa yang aku fikir,
Apa yang aku cakap,
Apa yang aku buat,
Apa yang aku tulis,
ITULAH yang TERJADI!!!

- CDM Faridah Mohd Ali-



Siapa nak kaya??? - CDM Faridah Mohd Ali.


Woww!!! Semua teruja dengan kelas malam tadi dengan motivasi yang di berikan oleh CDM Faridah Mohd Ali.



Semua happy!!!


Masing masing bersemangat nak fight ke Shanghai kali ni. Mesti qualified.


CDM Shahril, cikgu dan mentor saya juga dalam Akademi Taipan Malaysia.
Semangat tu....


Antara yang hadir malam tadi. Penuh kelas malam tadi dengan kehadiran ramai orang baru.


Saya sangat bangga dengan dua insan hebat ni. Mereka ada tentera, tapi tugas bukan penghalang untuk mereka berjaya bersama sama. Masing masing di bimbing bersama sama dalam Akademi Taipan.


CDM Aida dan CDM Roshila dengan beg masing masing coach yang baru di beli semasa di London and Paris minggu lepas. Seronok dapat bebas bershopping sakan di sana.


Fuhhh...hand beg mahal tu. HEHE....


CDM Kapten Jai pula dapat jam dari isteri yang juga sama sama terbang bersama ke London and Paris minggu lepas. Sweetnyaaa....


CDM Faridah Mohd Ali, cikgu dan mentor kami. 



CDM Haryati yang baru balik 'honeymoon' bersama Kapten Jai kali ke berapa ntah aku pun tak tau. Bestnya dapat trip free ja...





CDM Kapten Jai yang mantap membentangkan Marketing Plan malam tadi. Semua teruja. 



CDM Kartini juga sangat bersemangat bercerita BV secara teknikal kepada semua kami. Kami sangat beruntung dapat Pengetua sepertinya. 


Yang bapak bapak lelaki pun tak terlepas juga...hehe...


CDM Kartini sedang memberi demo kepada salah seorang orang baru malam tadi. Beliau memang sangat teruja dengan kebaikan BV dan SETUJU nak join bersama kami. Alhamdulillah...Selamat datang ke Akademi Taipan Malaysia. 


Gaya seorang leader hebat. Berkeyakinan tinggi setiap tindakan dan percakapan. - CDM Kartini Mat Yaakob. 


Antara yang hadir malam tadi.
Penuh sampai kebelakang...



Bergambar beramai ramai.



Aku memang tak ada la dalam gambar ni. Sebab kena jadi photographer malam tadi. Taniah kepada semua yang hadir.


Taniah kepada my leader baru Akademi Taipan Malaysia, Akak Nor Azian Binti Ismail. Selamat datang ke Akademi Taipan Malaysia.


Semua tersenyum gembira. Seronok dapat join bersama kami di Akademi Taipan Malaysia.

HADI

019 9867408. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...